Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Skyscanner'dan Avrupa'nın en iyi Noel pazarlarının kurulduğu 5 şehir        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Almanya Berlin   04  Aralık 2014 4379 0 Engin D 
 
  Skyscanner'dan Avrupa'nın en iyi Noel pazarlarının kurulduğu 5 şehir

Avrupa'nın bir numaralı uçak bileti arama motoru Skyscanner, hepsi birbirinden harika Avrupa'daki 5 çılgın Noel pazarını listeledi. Noel çiçeği ve sıcak şarap Noel ve yeni yıl kutlamalarının vazgeçilmezleridir. Noel süsleriyle eviniz ya da ofisinize hoş bir görüntü katarken, sıcak şarabıysa, sizin için derlediğimiz Noel havasını sımsıcak soluyacağınız Avrupa'nın 5 çılgın Noel pazarının bulunduğu şehirleri ziyaret ederek harika bir Noel ya da yeni yıl tatili yapabilirsiniz.
 


FOTO: Gendarmenmarkt, Berlin / Clouha / Wikimedia Commons / CC-BY-SA 3.0

1. Berlin, Almanya

Noel havasına girmek için gidilebilecek en iyi şehir Berlin'dir; Noel pazarları listesi oldukça kabarıktır. Fransız spesiyallerinden Avusturya mutfağına kadar uzanan bir kutlama için WeihnachtsZauber Gendarmenmarkt'i ziyaret edin - ya da geniş çaplı kültürel etkinlik programında bir şov izleyebilirsiniz. Daha da geleneksel olanı Kulturbrauerei'deki Lucia Christmas pazarı'dır. İskandinav ülkelerine odaklıdır ve diğer pazarlar yanında İsveç ve Danimarka'ya özgü spesiyaller sunar.

Tarihler:
WeihnachtsZauber Gendarmenmarkt 25-31 Aralık
Lucia Christmas pazarı 25 Kasım - 22 Aralık



FOTO: Christkindlmarkt Vienna / Tsui / Wikimedia Commons / CC-BY-SA 3.0

2. Viyana, Avusturya

Sıcak şarap ve hediyelikleriyle abidevi Schönbrunn Sarayı'nın önünde kurulan Zürih'in en iyi tanınan Noel pazarlarından biri olan Kultur - und Weihnachtsmarkt'tır. Bir çok Avusturya Noel pazarında adet olduğu üzere, Noel sonrası Avusturyalıların değiş tokuş ettiği nazarlıkların satıldığı yeni yıl pazarına dönüşür. Daha da keyiflisi, şehrin merkezinde yer alan çok güzel bir yer olan Spittelberg'deki Noel pazarıdır. Pazar çeşitli pasajlarla birbirine bağlanmış  bir kaç romantik dar sokağı kapsamaktadır. Şehrin sayısız Noel pazarının yanında Viyana'nın ana caddelerinde sıra sıra dizilmiş standlarda Punsch ve kavrulmuş fındık bulmanız da mümkündür.

Schönbrunn Sarayı önündeki Kultur- und Weihnachtsmarkt 23 Kasım - 26 Aralık (Yeni yıl pazarı 27 Aralık - 1 Ocak 2014)
Spittelberg 15 Kasım - 23 Aralık


3. Zürih, İsviçre

Zürih'in Christkindlimarkt'ı Avrupa'daki en büyük iç mekan Noel pazarıdır. Her yıl Noel'de şehrin tren garı devasa bir Noel ağacının taçlandırdığı bir Noel panayırına dönüşür. Şehrin tarihi olan eski merkezindeyse bu yıl Europaallee tren istasyonunun yanı başına kurulmuş 50 adet tezgahıyla mutlaka gidilmesini tavsiye edeceğimiz bir pazar daha var. En çekici etkinliği ise büyük ihtimalle Piz Europa fondü kulübesi olacaktır.

Christkindlimarkt 21 Kasım - 24 Aralık 2013
Europaallee 23 Kasım - 24 Aralık
Old town 5-23 Aralık




FOTO:  Hochgeladen von Holger Ellgaard / Wikimedia Commons / CC-BY-SA 3.0

4. Stokholm, İsveç

İsveç'in Noel pazarları genellikle Alman kuzenlerininkinden biraz daha küçük olmakla birlikte kendilerine özel Noel gelenekleri de bulunur. Tarihi şehir merkezindeki Noel pazarında tipik kırmızı çatılı tezgahlar Spekulatius (bademli bisküvi) ve bir İskandinav Punsch çeşidi olan Glögg gibi spesiyaller sunar. Dünyanın ilk açık hava müzesi olan Skansen'de de Noel öncesi dört hafta sonu açık olan bir pazar bulunur. Stockholm bunların yanı sıra sadece bir gün ya da bir hafta sonu açık kalan birkaç küçük Noel pazarına daha ev sahipliği de yapar. Bu nedenle şehri gezerken kısıtlı süre açık olan bu sürpriz pazarları yakalayabilmek için bir gözünüz etrafta olsun.

Old town 23 Kasım - 23 Aralık
The Skansen: 30 Kasım & 1 Aralık; 7-8 Aralık; 13-14 Aralık; 20-21 Aralık


5. Paris, Fransa

Parislilerin Noel pazarı geleneği halen oldukça genç sayılır. Ama Champs-Elyseés üzerindeki pazar kaçırılmaması gerekenlerden biri olmuştur. Ayrıca Noel dekorasyonlarından sanat yapıtlarına meydanın bir kaç sokağına yayılmış 60 tezgahıyla Montmatre'daki Noel pazarı da görülmeye değerdir.

Champs Elyseés 15 Kasım - 23 Aralık
Montmartre 6 Aralık 2013 - 6 Ocak 2014


Kaynak: Yazının orijinaline ulaşmak isteyenler Avrupa'nın en iyi Noel pazarlarının kurulduğu 5 şehir - Skyscanner internet sayfasını inceleyebilirler.






 
Almanya
Ana Sayfa
          Berlin
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.