Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Avrupa'nın En Göz Alıcı Noel Pazarları        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Fransa Strazburg   07 Kasım 2016 3908 0 Engin D 
 
  Avrupa'nın En Göz Alıcı Noel Pazarları

Kış soğuğunda Avrupa'ya seyahat edilmez diyorsanız tekrar düşünün! Kasım sonunda kurulmaya balşayan Noel pazarları, göz kamaştıran süslemeleri ve tarçın kokularıyla tüm yılın en iç ısıtan manzaralarını sunuyor. Avrupa'nın en büyüleyici Noel pazarlarını uçak bileti arama motoru Skyscanner, bizim için sıralamış. İşte liste:



FOTO: Gendarmenmarkt, Berlin / Clouha / Wikimedia Commons / CC-BY-SA 3.0

1. Berlin, Almanya

Noel havasına girmek için gidilebilecek en iyi şehirlerden biri olan Berlin'in Noel pazarları listesi oldukça kabarık. Fransız spesiyallerinden Avusturya mutfağına uzanan bir kutlama için WeihnachtsZauber Gendarmenmarkt'i ziyaret edebilir - ya da geniş kapsamlı kültürel etkinliklerde bir şov izleyebilirsiniz. Daha da geleneksel ve İskandinav ülkeleri odaklı olan Kulturbrauerei'deki Lucia Noel pazarında ise İsveç ve Danimarka'ya özgü spesiyaller bulabilirsiniz.

Tarih: 25-31 Aralık



2. Strazburg, Fransa

Strazburg'da Aralık ayında havadaki tarçınlı sıcak şarap ve taze zencefilli kurabiye kokularını takip ederseniz kendinizi Fransa'nın ve muhtemelen Avrupa'nın en eski Noel pazarında bulursunuz. 1570 yılından beri geleneksel olarak kurulan ve Christkindelsmärik diye anılan bu pazarda ayakkabı şeklinde bardaklarda sıcak şarap içebilir, pretzel ve kızarmış kestane yiyebilir, buz pistinde paten kayabilirsiniz. Strazburg'un normal zamanlarda da baş döndürücü güzellikteki eski binaları ve kendine has dokusu, Noel pazarı zamanında ışıklandırmalar, devasa çam ağacı ve süslemeler ile bambaşka bir havaya bürünüyor. Strazburg, Avrupa'nın en geleneksel Noel pazarlarından birine ev sahipliği yapıyor ve tüm dünyadan ziyaretçi akınına uğruyor.

Tarih: 25 Kasım - 31 Aralık



3. Dresden, Almayna

Noel pazarı geleneği Alman kültürüne ait sayıldığı için Almanya'nın her şehrinde birbirinden güzel pazarlar kurulsa da, Dresden'de tam 11 tane Noel pazarı var! İster daha geleneksel, ister Ortaçağ dokusunda, isterseniz de kayak sonrası havasında, Dresden Striezlemarkt'ta her türlüsünü bulmak mümkün. Dresden'e özgü kuru meyveli bir çörek olan Stollen'in ilk kez 1400'lü yıllarda Dresden Noel pazarında satıldığı düşünülürse, bu lezzetli çöreği tatmadan da dönmemek gerek!

Tarih: 24 Kasım - 24 Aralık




FOTO: Christkindlmarkt Vienna / Tsui / Wikimedia Commons / CC-BY-SA 3.0

4. Viyana, Avusturya

Viyana'nın en ünlü Noel pazarlarından biri olan Kultur - und Weihnachtsmarkt, sıcak şarap ve hediyelikleriyle görkemli Schönbrunn Sarayı'nın önünde kurulur. Birçok Avusturya Noel pazarında adet olduğu üzere, Noel sonrası Avusturyalıların değiş tokuş ettiği nazarlıkların satıldığı yeni yıl pazarına dönüşür. Şehrin merkezinde Spittelberg'deki Noel pazarı ise çeşitli pasajlarla birbirine bağlanmış birkaç dar ve romantik sokağı kapsıyor. Şehrin sayısız Noel pazarlarının yanı sıra, Viyana'nın ana caddelerinde sıra sıra dizilmiş standlarda Punsch ve kavrulmuş fındık da bulabilirsiniz.

Tarih: 23 Kasım - 26 Aralık



FOTO:  Hochgeladen von Holger Ellgaard / Wikimedia Commons / CC-BY-SA 3.0

5. Stokholm, İsveç

İsveç'in Noel pazarları genellikle Alman kuzenlerininkinden biraz daha küçük olsa da, kendilerine özel Noel gelenekleri bulunur. Tarihi şehir merkezindeki Noel pazarındaki tipik kırmızı çatılı tezgahlar, Spekulatius (bademli bisküvi) ve bir İskandinav Punsch çeşidi olan Glögg gibi spesiyaller sunar. Dünyanın ilk açık hava müzesi olan Skansen'de de Noel öncesi dört hafta sonu açık olan bir pazar bulunur. Stokholm bunların yanı sıra sadece bir gün ya da bir hafta sonu açık kalan birkaç küçük Noel pazarına daha ev sahipliği de yapar. Bu nedenle şehri gezerken kısıtlı süre açık olan bu sürpriz pazarları yakalayabilmek için gitmeden önce araştırmanızı iyi yapın!

Dünyanın en renkli şehirlerinden Stokholm'u bir de Noel süslemeleriyle görmek gerçekten paha biçilemez bir deneyim.

Tarih: 23 Kasım - 23 Aralık



6. Paris, Fransa

Parislilerin Noel pazarı geleneği hala oldukça genç sayılır. Ama Champs-Elyseés caddesi üzerindeki pazar kaçırılmaması gerekenlerden biri haline geldi bile. Ayrıca Noel dekorasyonlarından sanat yapıtlarına meydanın bir kaç sokağına yayılmış 60 tezgahıyla Montmatre'daki Noel pazarı da görülmeye değer.

Tarih: 15 Kasım - 23 Aralık




7. Brüksel, Belçika

Brüksel'in 2 kilometre boyunca uzanan ve her türlü hediyelik eşyanın bulunduğu 250 minik dükkanı barındıran Plaisirs d'Hiver adlı Noel pazarı aynı zamanda ufak bir lunaparkı da içeriyor. Riga şehrinin hediye ettiği kocaman çam ağacının süslemelerinden gözünüzü alabilirseniz, dönme dolaba binerek şehri yukarıdan izlemenizi tavsiye ederiz. Belçika'nın enfes çikolatalarının her çeşidini Noel pazarında bulmak mümkün. Avrupa'nın en iyi Noel pazarları arasında gösterilen Brüksel'deki pazarı kaçırmayın!

Dünyanın en iyi sokak lezzetlerinden olan Gaufres de Liège, yani Belçika usulü waffle'ı da Brüksel Noel pazarında tadabilirsiniz.

Tarih: 25 Kasım - 1 Ocak



8. Prag, Çek Cumhuriyeti

Prag yılın herhangi bir zamanında bile peri masallarından fırlamış gibi duruyorsa, bir de göz kırpan Noel ışıklandırmalarıyla nasıl olacağını düşünebiliyor musunuz? Noel pazarından hediye olarak Çek usulü cam biblolar ve süslemeler alabilirsiniz. Noel arefesinde sazan balığı yemek adetten, inanışa göre bu gecede cüzdana sazan balığı kılçığı koymak bir sonraki senede bereket getiriyor! Çocuklu aileler ise çocukların koyun, keçi ve eşek sevebileceği eski şehir meydanında çok eğlenceli vakit geçirebilirler.

Tarih: 3 Aralık - 4 Ocak

Kaynak: Yazının orijinaline ulaşmak isteyenler Avrupa'nın en göz alıcı Noel pazarları - Skyscanner internet sayfasını inceleyebilirler.






 
Fransa
Ana Sayfa
          Strazburg
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.